indlæg 21 feedback

 Opnår du det du gerne vil, med den feedback du giver?

Fører den feedback du giver til dine kolleger eller medarbejdere til ændret adfærd? Ikke altid vel, nogen gange fører det måske endda til en dårligere relation.

Jeg har en oplevelse af, at feedback, der gives på en arbejdsplads, ofte bliver opfattet som kritik!

Og får vi kritik, så går vi ofte i forsvar og bliver måske endda vrede.

Læs mere ...

 ny i jobbet blogindlæg

At starte i nyt job

At starte i et nyt job tager mange kræfter fordi du både skal lære nye arbejdsgange, måske ny teori, ny kultur, ny organisation, nye systemer og nye kolleger at kende.

Du oplever måske, at du indimellem kan være usikker på dig selv i alt det nye. ”Hvor længe er det okay at blive ved med at spørge så meget?”, ”hvor længe bærer de andre over med mine fejl eller forglemmelser?” ”Forventer de, at jeg er mere selvstændig og tager mere initiativ?” osv.

Som regel tager det tid at opbygge så meget tillid i relationerne, at man kan tale åbent om sin usikkerhed og tvivl. Du har jo en prøvetid, så du skal ikke blotte din tvivl i starten, det kan virke uprofessionelt…

Læs mere ...

adult 2179204 1920

Det man fokusere på bliver der mere af. 

For et par uger siden var jeg ude og vandre med en gruppe mennesker, jeg ikke kendte. Under sådan en tur kommer man jo let til at snakke, når man går sammen. Jeg gik og talt med en kvinde:

Læs mere ...

foto indlæg 17

De små konflikter i dagligdagen – man skal vælge sine konflikter

Jeg har to hunde, som jo skal luftes hver dag, og så møder man andre, der er ude og gå både med og uden hunde. Hunde er et af de emner, der kan skabe konflikt mellem mennesker!

Situationen var en jogger, der havde sin labrador hund løs, og den løb frejdigt hen til mine hunde, inden ejeren nåede at få den i snor. En tredje hundelufter med en schæfer i snor nærmede sig og råbte: ”det var på tide du fik den i snor”. Kort efter blev labradoren sat fri igen og der blev så råbt igen ”hørte du hvad jeg sagde” hvorefter hundelufteren med schæferen ved  passage med mig konspiratorisk sagde ”store idiot”. Måske for at vi skulle have en alliance sammen imod personen med den fritløbende labrador?

Læs mere ...

crowd 1699137 1280

Vi ved det jo godt - men en analyse, der viser det, er nu godt.

Jeg er netop blevet opmærksom på en undersøgelse lavet af Ingeniørforeningen IDA og Akademikernes Centralorganistation AC. Undersøgelsen er lavet i 2015 og har besvarelser fra 28.000 akademikere som grundlag. Undersøgelsen drejer sig bl.a. om sammenhængen mellem sygefravær og trivsel, hvilken betydning balancen mellem privatliv og arbejdsliv har for produktiviteten, omfanget af stress, hvad der forårsager stress og hvordan stress påvirker produktivitet og kvalitet. Endelig er der en generel kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne. 

Læs mere ...

mentor 2062999 1920

Coaching – en almindelig del af arbejdsdagen?

Coaching har jo efterhånden længe været en del af erhvervslivet og har faktisk også længe været et anderkendt værktøj/middel til at udvikle og fastholde sine medarbejdere. Jeg oplever, at coaching er noget mange ledere siger de gør som en naturlig del af hverdagen. Men er det nu altid coaching, der sker på mødet med din medarbejder?

Læs mere ...