Hvornår er der konflikt?

Der er noget der irritere dig ved hende, men du tør ikke sige det, for hun bliver nok vred og fornærmet og begynder måske at kritisere dig.

Er du i konflikt på jobbet?

Der er noget der irritere dig ved hende, men du tør ikke sige det, for hun bliver nok vred og fornærmet og begynder måske at kritisere dig.

Du begynder at undgå at møde hende. Du vælger at gå en anden vej til kantinen, så du ikke møder hende. Hvis I skal til samme møde har du helt ondt i maven inden.

Skal du arbejde på en opgave, hun også er på, nøler du med at tage kontakten og ender med at skrive dine spørgsmål og input til hende i en mail. Det er for svært og farligt at sige det direkte.

Måske har du svært ved at falde i søvn fordi tankerne kører med alle de argumenter du har for at du har ret og hun tager fejl. Du forestiller dig igen og igen, hvad du vil sige, når du møder hende. Du udspiller en hel diskussion imellem jer i dit hoved.

Du har mistet lysten til at gå på arbejde. Hun er den første du tænker på, når du vågner om morgenen og det giver måske en klump i maven eller trykken for brystet og et lavt humør. Du er trist indeni og energiforladt.

Som tiden går oplever du en skyldfølelse og måske skam over ikke at kunne få det til at fungere med hende. ”Vi er da voksne mennesker, det burde vi kunne finde ud af selv.”

Dine andre kolleger spørger til dig og til dit humør og beder dig om at få talt med hende. De siger, at de kan mærke det på dig og at det også påvirker dem, at du er i dårlig humør. Skyldfølelsen forstærkes…

Er du vidne til en konflikt på jobbet?

Når du taler med ham, skal han altid omtale den anden negativt og fremhæve problemer eller dårlige egenskaber hos den anden.

Du bryder dig egentlig ikke om at høre alle de negative ting om den anden men synes samtidig det er svært at sige fra overfor ham. Du kan jo let komme til at virke som om du tager parti, er bedrevidende, eller kritiserer ham du taler med.

Du føler han forventer at du giver ham ret og tager hans parti, men det ønsker du egentlig ikke, for du kan måske godt se sagen fra begge sider og synes godt om den anden part i konflikten.

Kommer du til at give ret og tage parti, har du bagefter en rigtig dårlig følelse af at have svigtet både den anden og dig selv.

Når de to parter begge er med til et møde er stemningen meget anspændt. Du forsøger måske at være diplomaten, der sørger for den gode stemning, laver sjov og fortæller noget ufarligt. Du bliver måske samtidig vred over, at deres dårlige relation skal påvirke dig, arbejdspladsen og samarbejdet så meget.

EN LEDER SIGER

”Anne kender meget til udfordringerne og konflikterne i personalegrupper i både mindre og større virksomheder. Jeg vurderer at mit samspil med Anne har været værdifuldt. Prøv selv.”

EN KLIENT SIGER

”Anne bruger hele sig selv som behandler; sin livserfaring på godt og ondt og det har lært mig at turde være menneske i mit eget fag som behandler for ikke a tale om at være det i det største projekt, livet.”